Grafiant – Työnäyte, SKYT
Asiakastarina

Riippumatonta ja tinkimättömän luotettavaa ympäristön tutkimusta

SKYT

Savo-Karjalan Ympäristötutkimus eli napakammin SKYT on luotettava ja riippumaton ympäristön tutkimuspalveluiden tuottaja, joka palvelee asiakkaitaan laajasti koko Itä- ja Keski-Suomen sekä Kainuun alueella. Kuopion, Joensuun sekä Kajaanin toimipisteistä käsin SKYT palvelee koteja, kuntia, kaupunkeja yrityksiä ja viranomaisia erilaisissa veteen, ympäristöön ja ympäristöterveyteen liittyvissä tutkimuksissa.

Savo-Karjalan Ympäristötutkimuksella on pitkä historia alueen tutkimustoiminnasta, sillä toiminta on alkanut Vesiensuojeluyhdistyksenä jo vuonna 1963. Sittemmin liiketoiminta on yhtiöitetty vuonna 2004, jolloin toimintansa aloitti nykyinen osakeyhtiö.

Toteutimme brändi-identiteetin kokonaisvaltaisen uudistuksen osana strategiamme mukaisia toimia kohti selkeämpää asiakaskokemusta. Työskentely Grafiantin kanssa auttoi meitä jäsentämään paremmin omaa toimintaamme ulkoisesta näkökulmasta. Grafiant loi erinomaisella graafisella osaamisellaan meille näyttävän ja hyvin tunnistettavan brändi-ilmeen, jonka pohjalle palvelujen kehittämistä on hyvä jatkaa.

Asiakaspäällikkö Henri Koponen, SKYT
Grafiant - Työnäyte, KasveGrafiant - Työnäyte, KasveGrafiant - Työnäyte, Kasve
Uusi brändi-identiteetti

Yksilöllinen maastokuvio yrityksen omasta toimintaympäristöstä

Yhdessä Savo-Karjalan Ympäristötukimusen kanssa aloitettu brändityö sai alkunsa lähtökohdasta, jossa yritys halusi selkeyttää ja napakoittaa brändin tunnistettavuutta. Strategisen brändityön ja työpajatyöskentelyn myötä havaittiin, että siihen asti lähinnä lempinimenä toiminut yrityksen nimen lyhenne SKYT ansaitsee paikan brändin viestinnän kärkipaikalla.

SKYTin toteuttama tutkimustyö on hyvin monipuolista ja sitä tehdään kenttätyönä Suomen vaihtelevassa ja monimuotoisessa maastossa. Siksi halusimmekin sitoa yrityksen visuaalisen brändi-identiteetin vahvasti maastoon ja siellä liikkumiseen. Tätä varten nostimme maastokartan suunnittelupöydälle ja piirsimme esiin yrityksen toimialueen oleelliset vesistöalueet. Näin syntyi SKYTin yksilöllinen maastokuvio, jolla on erittäin autenttinen yhteys yrityksen oikeaan toimintaympäristöön. SKYTin maastokuviosta pystyykin erottamaan esimerkiksi Kallaveden, Pyhäselän ja Oulujärven rantaviivojen piirteet.

Brändi-identiteetin uudistuksen yhteydessä toteutimme myös erilaisia käytännön ratkaisuja, joilla uudistettu visuaalinen identiteetti siirtyy osaksi brändin viestintää ja toimintaympäristöä.

Grafiant – Työnäyte, SKYTGrafiant – Työnäyte, SKYT
Grafiant - Työnäyte, KasveGrafiant - Työnäyte, KasveGrafiant – Työnäyte, SKYTGrafiant – Työnäyte, SKYTGrafiant - Työnäyte, Kasve
Asiakas
Savo-Karjalan Ympäristötutkimus Oy
Vuosi
2022
Toteutus
Brändi-identiteetin uudistus ja jalkautus
Yhteistyössä