Asiakastarina

Juuri sopiva matkalippu arjen joustavaan liikkumiseen.

Joukkis

Joukkis on vikkelä ja vaivaton tapa liikkua joukkoliikenteellä Itä-Suomen alueella. Joukkis on ELY-keskuksen bussiliikenteen lipputuotebrändi, jonka yhteiskäyttöisillä matkalipuilla voi matkustaa useiden eri liikennöitsijöiden vuoroilla Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan sekä Etelä-Savon alueella.

Vuonna 2020 käyttöön otettu Joukkis-lippu suunniteltiin alun perin Kuopion ja Iisalmen väliseen työmatkaliikenteeseen. Sen käyttö on kuitenkin laajentunut nopeasti jo yli kahdellekymmenelle yhteysvälille Itä-Suomessa. Tällä hetkellä Joukkiksen tavoite onkin tarjota aito ja vakavasti otettava vaihtoehto perheen kakkosautolle juurikin vaikka työmatkoja ajatellen.

Halusimme uudistaa Joukkis-brändin visuaalisen ilmeen ja saada sitä kautta parempaa tunnettavuutta tuotteelle. Yhteinen projektimme alkoi ajatusten ja ideoiden kokoamisesta, josta Antin ammattitaidolla jalostui toivomuksiemme mukainen uusi ilme Joukkikselle. Yhteistyö Grafiantin kanssa oli luontevaa ja innostavaa, olemme erittäin tyytyväisiä projektimme tuloksiin.

Satu Huttunen, Pohjois-Savon ELY-keskus
Grafiant - Työnäyte, KasveGrafiant - Työnäyte, KasveGrafiant - Työnäyte, Kasve
Uusi brändi-identiteetti

Vikkelä ja vaivaton linkki kahden paikan välillä

Joukkiksen brändityön käynnistävänä lähtökohtana oli tavoite visuaalisesti selkeämmästä ja modernimmasta brändi-identiteetistä. Brändin muotoilun strategiavaiheessa syntyikin oivallus siitä, kuinka Joukkis toimii vikkelänä ja vaivattomana linkkinä kahden paikan välillä. Samalla tavalla kuin esimerkiksi Viitostie toimii monelle työssäkävijälle linkkinä kodin ja työpaikan välillä.

Reitti paikkojen A ja B välillä onkin juuri se teema, joka on visuaalisesti tiivistynyt Joukkiksen logoon, jossa ensimmäiset J- ja O-kirjaimet muodostavat keskenään ketujmaisen linkin. Maanteiden visuaalinen vastine tälle ajatukselle löytyy, kun moottoritien kiihdytyskaistojen silmukoita tarkastelee ylhäältä lintuperspektiivistä.

Yhteistyömme aikana olemme saaneet toteuttaa myös paljon muuta brändiä tukevaa visuaalista aineistoa. Erittäin tärkeässä roolissa Joukkiksen viestinnässä on esimerkiksi koko Itä-Suomen kattava yhteysvälikartta, joka tarjoaa yhdellä silmäyksellä selkeän kuvan koko Joukkis-liikenteen tarjoamista reiteistä.

Grafiant - Työnäyte, Kasve
Grafiant - Työnäyte, KasveGrafiant - Työnäyte, KasveGrafiant - Työnäyte, Kasve
Asiakas
Pohjois-Savon ELY-keskus
Vuosi
2023
Toteutus
Brändin strateginen ja visuaalinen muotoilu